Veroordeeldensite nog geen succes

De site veroordeeldengezocht.nl waarmee politie en justitie in Amsterdam veroordeelde criminelen willen opsporen, blijkt vooralsnog geen succes. De site trekt veel bezoekers, maar er zijn sinds de lancering in januari nog maar twee mensen opgespoord.

Flop
De veroordeeldenpagina van depolitiezoekt.nl heeft sinds januari 236.000 unieke bezoekers getrokken. Al snel werd één veroordeelde opgespoord, maar daarna bleef het erg stil. Topman Harm Brouwer van het Openbaar Ministerie wil tegenover het dagblad Spits niet concluderen dat de site een flop is. Hij denkt dat de site nog moet ‘inslijten’.

Forse kritiek
Er staan momenteel 37 veroordeelden op de site van de politieregio Amsterdam-Amstelland. Zij zijn veroordeeld voor een misdrijf waarop ten minste acht jaar gevangenisstraf staat. In totaal moeten in Nederland nog circa 50.000 mensen een straf uitzitten. De site kreeg bij de lancering forse kritiek van onder andere advocaat Peter Plasman, omdat betrokkenen vaak niet in de veronderstelling zouden verkeren dat ze ‘zoek’ zijn.