Opnieuw schadeclaim voor Miljoenenjacht

Advocaat Peter Plasman stelt Endemol aansprakelijk voor de schade die een deelnemer aan het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht heeft geleden.

De advocaat vertelt in De Telegraaf dat zijn cliënt Semih minimaal 45.000 euro door de neus is geboord omdat hij onterecht zou zijn uitgeschakeld in de uitzending van 28 september.

Semih was niet ver van de finale verwijderd toen de vraag werd gesteld "welke Nederlandse diva die maand op Ibiza was getrouwd".

Een andere deelnemer drukte als eerste op de knop en gaf als antwoord 'Patty Brard'. Dat werd goed gerekend, waarna Semih naar huis moest.

Volgens advocaat Plasman is het antwoord fout, omdat Brard in Amstelveen was getrouwd, de ceremonie op Ibiza zou niet moeten worden beschouwd als trouwen. Daarbij waren de opnames van de aflevering rond 16.00 uur en was de huwelijksceremonie van Brard diezelfde dag pas om 20.00 uur.

"Er is maar één conclusie: op het moment dat de vraag werd gesteld, was Patty Brard niet op Ibiza getrouwd, en dus was het antwoord fout", aldus Plasman.

Endemol liet maandagochtend echter weten dat volgens het bedrijf ,,de beschuldiging ongegrond is omdat de vraag volstrekt helder was en omdat de spelregels zijn nageleefd''. Verder wil de producent niet op het verhaal van Plasman in gaan. De Postcodeloterij wil verder niet reageren op de zaak.

Vijf miljoen
Het is niet de eerste keer dat een voormalig deelnemer een aanklacht indient tegen Miljoenenjacht. In november 2013 maakte een kandidaat in de grote finale een fout: hij drukte naar eigen zeggen per ongeluk op de knop en ging daarmee akkoord met 125.000 euro.

Hoewel hij nog zei dat het niet zijn bedoeling was en presentatrice Linda de Mol hem verder wilde laten spelen, zei de notaris van het programma dat dit tegen de reglementen in ging. De kandidaat had anders vijf miljoen euro kunnen winnen.