Opnieuw celstraf geëist voor doden vriend Feenstra

GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag voor de rechtbank in Groningen opnieuw acht jaar celstraf geëist tegen de 32-jarige Arron B., die ervan wordt verdacht op 9 augustus vorig jaar de vriend van model Kim Feenstra te hebben doodgestoken. Het OM had eind maart al acht jaar celstraf geëist, maar de rechtbank wilde toen aanvullend onderzoek naar de dood van de 29-jarige Joshua Bathoorn. Volgens de officier van justitie heeft nieuw onderzoek naar bloedsporen en het steekwapen echter geen ander beeld opgeleverd van wat zich vorig jaar in de woonkamer van een woning aan de Groningse H.L. Wicherstraat afspeelde. „De bloedsporen blijken afkomstig te zijn van een bloedneus van de bewoonster een week eerder. Op het mes zijn alleen sporen van de verdachte en het slachtoffer aangetroffen”, zei zij.

De eigenaresse van de woning verklaarde eerder zichzelf te hebben opgesloten in een toilet op de bovenverdieping, waardoor zij niets van de steekpartij zou hebben meegekregen. Volgens de advocaat van de verdachte liegt de vrouw. „Ze heeft Bathoorn tegen B. opgezet. Bathoorn was volkomen opgefokt en agressief”, zei hij maandag.

Uit eerder onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek dat het slachtoffer die avond onder invloed was van alcohol en cocaïne. „B. was bang dat Bathoorn hem dood zou maken. Hij pakte een aardappelschilmesje om zich te verdedigen. Bathoorn viel hem vervolgens aan en is per ongeluk in het mes gesprongen”, aldus de advocaat.

De raadsman stelt dat zijn cliënt uit noodweer heeft gehandeld en pleit daarom voor vrijspraak. De rechtbank doet op 14 september uitspraak.

Copyright: TC Tubantia