Openbaar ministerie verhuist inbreker vrij

UTRECHT – Mag ik weten uit welk verbaal u voorleest, vraagt 1 verbaasde advocaat aan politierechter Vanwersch. De rechter is vol goede moed begonnen met de zaak tegen 3 inbrekers. Er is bijna 2 uur uitgetrokken voor dit zaakje met 3 advocaten. Iedereen is verschenen, 1 verdachte zit nog vast.

Gorterstraat
Dat is het eindverbaal, zegt de rechter. Heeft u dat niet. Kunt u kijken wat u mist, vraagt zij aan de advocaten. Officier van justitie Jansma constateert dat dit eindverbaal opgestuurd had moeten worden. Zij vermoedt dat dit verbaal door de verhuizing van het openbaar ministerie in Utrecht niet is verstuurd. Het parket verhuisde het afgelopen weekend uit het gerechtsgebouw naar een voormalig belastingkantoor aan de overkant van het plein.

aanhouden
De zaak kan niet worden behandeld, stel officier Jansma droogjes vast. Advocaat Van Vliet verdedigt de enige man die nog vast zit. Deze verdachte moet vrij vindt Van Vliet. Zijn 2 medeverdachten zijn al vrij. Bovendien is de 26-jarige Mohamed C. op 6 juni ook al veroordeeld en dat moet positief meewegen in een eventuele straf, betoogt Van Vliet.

vrijlating
De politierechter stuurt de officier op pad om zeer binnenkort een nieuwe datum te vinden. Dat lukt niet. De officier verzet zich daarom niet tegen vrijlating van deze verdachte. De rechter stuurt inbreker C. naar huis. Wordt vervolgd. (andereverhalenuitderechtbank.nl)