Nieuw bloedsporenonderzoek in zaak-Feenstra

GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie (OM) in Groningen gaat nader onderzoek doen naar bloedsporen van een vrouw die zijn gevonden in het huis waar Joshua Bathoorn, de vriend van model Kim Feenstra, is doodgestoken. Dat meldde het OM donderdag.

De sporen werden eerder niet nader onderzocht, omdat het onderzoek zich in eerste instantie richtte op sporen rond het slachtoffer en de verdachte. Nu de zaak eerder deze week aangehouden werd tot 31 augustus, wil het OM alsnog onderzoeken of de bloedresten iets met het misdrijf te maken hebben.

De rechtbank heeft toegezegd dat de eigenaresse van de woning waar het incident plaatsvond opnieuw verhoord mag worden. In eerdere verklaringen zei zij zichzelf opgesloten te hebben in een toilet op de bovenverdieping, waardoor zij niets van de steekpartij zou hebben meegekregen.

Tijdens de behandeling van de zaak op maandag 9 juni werd bekend dat het mes waarmee Bathoorn zou zijn neergestoken zoek was geraakt. Justitie vermoedt dat het ergens op een politiebureau rondslingert, maar heeft het nog niet terug kunnen vinden.