Lagere straf voor doden autohandelaar

Arnhem veroordeeld tot 11 jaar cel wegens doodslag. Het Openbaar Ministerie (OM) had 16 jaar geëist wegens moord. De straf is nu lager dan de 16 jaar die de rechtbank eerder oplegde wegens moord, na een strafeis van 14 jaar

De Eerbeker ontkende lange tijd iets van doen te hebben met de dood van Henk van Ravenhorst uit Beekbergen. In hoger beroep gaf hij toe dat hij Ravenhorst met messteken om het leven bracht, hoewel hij ontkende dat het met een vooropgezet plan was zoals het OM betoogde.

Van Ravenhorst werd met 12 messteken gedood toen hij naar het bedrijf van de Eerbeker ging om geld te innen dat hij nog tegoed had. De Eerbeker had kort tevoren zeil, touw en tape gekocht, waardoor het OM denkt dat hij alles vooraf kil en

bedachtzaam plande. Het hof denkt echter dat hij die spullen ook voor zijn bedrijf gekocht kan hebben en zijn schuldeiser in een opwelling kan hebben gedood zoals hij beweert.

Na de fatale ruzie dumpte de Eerbeker het lichaam van zijn collega in de Veluwse bossen, waar het pas 19 januari werd gevonden. Zijn gesleep met het lichaam daarbij leek volgens het hof ook eerder geïmproviseerd dan uitgestippeld.