Gelre moet verklaren in moordzaak

ZUTPHEN - Ziekenhuispersoneel dat moordverdachte V.E. behandelde op de avond dat autohandelaar Henk van Ravenhorst verdween, mag verhoord worden.

Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen vrijdag.

De Raad van Bestuur van het Apeldoornse Gelreziekenhuis heeft tot nu toe geweigerd haar personeel te laten horen. E. is die avond op de spoedeisende hulp terecht gekomen omdat hij een forse wond op zijn arm had. Het ziekenhuis beroept zich op medisch beroepsgeheim, maar officier van justitie Timmer bepleitte succesvol dat de vragen die gesteld moeten worden niet van medische aard zijn. Zo zou de nog steeds niet gevonden autosleutel van E. door zijn vriendin zijn opgehaald en wilde de Eerbekenaar per se niet blijven voor een operatie: een zaak van leven of dood, zou hij tegen de plastisch chirurg gezegd hebben.

Eerbekenaar E. wordt er van verdacht de Beekbergse Van Ravenhorst te hebben doodgemaakt op 29 december van vorig jaar. Vrijdag was de voortzetting van de rechtzaak waarin moord of doodslag ten laste wordt gelegd. Inhoudelijke behandeling vindt pas begin volgend jaar plaats. Nu kwamen de partijen bij elkaar om de voortgang te bespreken. De verdachte heeft sinds kort een nieuwe advocaat: meester Plasman. Die had nog niet genoeg tijd gehad zijn onderzoekseisen te formuleren, dus is de pro-forma zaak verdaagd naar oktober of november.

Henk van Ravenhorst verdween op 29 december in Beekbergen. Drie weken later werd zijn lichaam gevonden bij Hoog Soeren. Hij was met elf messteken om het leven gebracht. Verdachte E. ontkent in alle toonaarden Van Ravenhorst vermoord te hebben.